Fotograaf

bomen fotografie


‘Photography takes an instant out of time, altering life by holding it still’Dorothea Lange

In mijn werk als muziektherapeut ben ik dagelijks met muziek bezig, mooi en dankbaar werk. Een van de kenmerken van (live) muziek is dat het tijdelijk is: als de laatste noot geklonken heeft, is het weg. Wat blijft is de herinnering, het gevoel en de gedachtes. Naast mijn passie voor muziek koester ik ook een liefde voor fotografie: de kunst van het vastleggen.

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een bekende uitdrukking. De wereld om ons heen is constant in beweging, ons leven is een dynamisch geheel. Voor een fotograaf is het de kunst om in één beeld het verhaal te vangen dat verteld wordt. En zoals met elk verhaal gaat het om een subjectieve waarneming. Vervolgens is het de beurt aan de ontvanger om het verhaal te lezen en te plaatsen in zijn eigen context. Mijn verhalen zijn te lezen in mijn portfolio.

Als fotograaf richt ik mij op een drietal gebieden:

  1. Portretten. Of het nu gaat om een professionele profielfoto voor je CV of sociale kanalen, of om een mooi (familie)portret voor aan de muur, ik ga graag samen met jou aan de slag voor de beste foto!
  2. Documentaires. Een mooi project, een evenement, (regionaal) nieuws, een goed verhaal: ze verdienen het allemaal om omlijst te worden met mooie beelden. Mijn specialisatie heeft met name betrekking op sociaal maatschappelijke thema’s, zoals de zorg en goede doelen.
  3. Natuur. Weidse velden, dichte bossen, woelige stranden, hoge bergen, dieren: mijn liefde voor de natuur laat ik graag terug zien in mijn foto’s.
Echter laat ik mij graag inspireren door de wereld om mij heen en fotografeer ik ook andere onderwerpen. Zo vind ik bijvoorbeeld verlaten gebouwen altijd erg intrigerend: ooit bruiste het van leven, nu zie je nog enkel het skelet en vage herinneringen. Ook vind ik het leuk om in de studio bezig te zijn met vrije series, zoals met fruit of kristal.